dinsdag 26 februari 2013

Een lang weekend

Joyce Maynard


Ontroerend, hartverscheurend en aandoenlijk dat zijn de woorden die bij me opkomen als ik het boek dichtsla. Joyce Maynard, heeft op een voortreffelijke manier een kwetsbare en gevoelige puber neer gezet, die in één weekend meer leert dan sommigen in hun hele leven. Tel daarbij een aangenaam spannend verhaal, kleurrijke personages en een prettige schrijfstijl op en je kan niet anders zeggen dan dat Een lang weekend een prachtig boek is.
Een verhaal over liefde, schrijnende puberteit, brandende passie en verwoestend verraad. In een terugblik neemt JM de lezer mee naar de gebeurtenissen van een lang, allesbepalend weekend, gezien door de ogen van een dertienjarige jongen en de man tot wie hij zal uitgroeien. 
Henry leert in het lange Labor Day-weekend een aantal waardevolle levenslessen: het geheim van een perfecte taartbodem, hoe je een honkbal werpt, de adembenemende pijn van jaloezie en het belang om anderen, en dan vooral degenen die we liefhebben, boven onszelf te plaatsen. En de wetenschap dat echte liefde de moeite van het wachten waard is.
De drie hoofdrolspelers uit dit boek zijn heel verschillend, met hun eigen merkwaardigheden, door het leven getekend als het ware. Je wilt vanaf de eerste pagina's weten hoe ze geworden zijn wie ze zijn, en vooral hoe het verder met ze zal gaan.
Een spannende page-turner, een boek over de liefde en een prachtige coming of age roman. De filmrechten zijn inmiddels al verkocht.

Pagina's